Wat kost een half uur fysiotherapie?

De kosten voor een half uur fysiotherapie zijn niet bepaald. Tarieven zijn bepaald per behandeling. Onze tarieven voor een fysiotherapie behandeling vindt u de tarievenpagina.

Vergoeding zorgverzekering Fysiotherapie

Hieronder lees je wat de vergoedingen zijn vanuit de zorgverzekering. Let op: Als je behandelingen voor fysiotherapie vergoed krijgt uit de basisverzekering, dan wordt dit verrekend met je eigen risico. Met uitzondering van behandelingen die worden vergoed uit een aanvullende zorgverzekering.

Vergoedingen voor niet-chronische fysiotherapie

18 jaar en ouder
De behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Hoeveel behandelingen je per jaar vergoed krijgt is afhankelijk van jouw verzekering. Heb je geen aanvullende verzekering, dan gelden de particuliere tarieven. Deze kun je  hieronder terugvinden.

Jonger dan 18 jaar
De behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Je krijgt maximaal 18 behandelingen per indicatie per jaar vergoed.

Let op! Indien je niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie gelden de tarieven zoals weergegeven op de tarieven pagina.

Vergoedingen voor chronische fysiotherapie

Alleen als er sprake is van een aandoening die voorkomt op de Chronische Lijst (ook wel Lijst Borst genoemd) en de verwijzing aan de eisen van de verzekeraar voldoet kan je in aanmerking komen voor een chronische machtiging. Wij kunnen voor je een chronische machtiging aanvragen.

Jonger dan 18 jaar
Dan worden alle behandelingen uit de basisverzekering vergoed. Je hoeft geen eigen risico te betalen.

18 jaar en ouder
Dan worden de behandeling als volgt verdeeld:

  • Behandeling 1 t/m 20 wordt vergoed uit jouw aanvullende verzekering (indien deze is afgesloten). Als het budget van de aanvullende verzekering niet (meer) toereikend is of je hebt geen aanvullende verzekering, dan dien je (een deel van) de behandelingen zelf te betalen.
  • Vanaf behandeling 21 wordt alles voor de duur van de chronische machtiging vergoed uit de basisverzekering. Je dient dan nog wel het eigen risico te betalen als deze nog niet gebruikt is voor andere zorg.
    Let op: het eigen risico loopt per kalenderjaar. Loopt uw machtiging na 1 januari door? Dan dien je opnieuw het eigen risico te betalen.